Opgeruimd staat netjes

Door Mo Teng Yuen

STAD – Rondslingerende spullen in je huis en plekken die vol staan met dingen waarvan je niet goed weet wat je ermee aan moet. Veel mensen herkennen dit en kunnen nu de hulp inschakelen van de Amsterdamse opruimspecialist Linda Groen. ,,Ik ruim op in overleg met de klant, want de klant moet uiteindelijk alles weer terug kunnen vinden.”

Vorig jaar heeft Groen het eenmansbedrijf ‘De Opruimspecialist’ opgericht. ,,Het was wel spannend, want je weet niet of er wel vraag naar is. Maar het was nu of nooit, anders zou ik voor altijd spijt krijgen.” Groen adviseert en ondersteunt bij het opruimen van allerlei verschillende plekken, zoals de woonruimte. Daarnaast kan ze helpen met het ordenen van de administratie.

In het begin heeft ze zelf mensen verteld over haar bedrijf. Dat begint zijn vruchten af te werpen, want de laatste weken krijgt ze meer klanten. ,,Ik richt me niet alleen op Amsterdam, maar ik krijg wel voornamelijk Amsterdamse klanten.” Groen heeft ook contacten met zorgorganisaties die regelmatig haar hulp inschakelen voor hun cliënten.

Groen is altijd al netjes geweest en is dat nog steeds. Bij haar oude werkgevers was ze vaak ook bezig met opruimen, maar met klanten overlegt ze veel voordat ze actie onderneemt. ,,Ik kan niet voor iemand bepalen of iets weggegooid kan worden en waar alles opgeborgen wordt. Daarnaast kan opruimen soms een emotioneel proces zijn.”

Veel reacties nadat ze bij iemand thuis is geweest heeft Groen nog niet gehad. ,,Daarvoor ben ik nog niet lang genoeg bezig, maar tijdens het opruimen zelf krijg ik al leuke reacties.” Groen weet nog niet of ze gaat uitbreiden. ,,Misschien ben ik na twee of drie jaar gespecialiseerd op een bepaald gebied en ga ik me daarop richten, of ik ga wel met iemand samen werken. Maar voorlopig blijf ik dit alleen doen.”

Meer informatie is te vinden op de site: www.opruimspecialist.nl of via 06-23491062.

Terug naar het overzicht

Tags: 
Gepubliceerd: 
De Echo, woensdag 24 januari 2007

 
Het lukt me goed om het opgeruimd te houden dankzij jouw tips.

Mevrouw K.