Huishoudmanagementadvies

Huishoudmanagement is het in goede banen leiden van de huishouding. Het geeft inzicht in wat er in huis en in het gezin allemaal gedaan moet worden. Huishoudmanagement is nauw verbonden met timemanagement.
Het huishouden is te vergelijken met een bedrijf: er zijn verschillende processen te onderscheiden, zoals voeding, kleding en schoonmaken. Bij het proces voeding gaat het om alles wat met eten te maken heeft; van het maken van een boodschappenlijst tot het opbergen van de boodschappen en van het bedenken van een menu tot het opdienen ervan. Wanneer de huishoudprocessen gestructureerd zijn en routinematig afgewerkt kunnen worden, scheelt dat tijd.
Voorbeelden van huishoudmanagement zijn de voedselvoorraad bijhouden, de persoonlijke administratie op orde houden, a.d.h.v. een weekmenu een boodschappenlijst maken, huishoudklussen combineren.
Bij huishoudmanagementadvies kijkt De Opruimspecialist samen met u naar uw huishouden. Hoe doet u nu het huishouden? Wat loopt er goed en wat niet? Kunnen taken uit handen gegeven worden of efficiënter gedaan worden? Heeft u overzicht?

  De Opruimspecialist adviseert en ondersteunt u bij:
 • het maken van een huishoudplanning;
 • inzicht krijgen in huishoudprocessen;
 • inzicht krijgen in uw prioriteiten;
 • het combineren van huishoudtaken.

 
Professional organizing is inzicht krijgen in huishoudprocessen en het soepel laten verlopen van uw huishouden. De Opruimspecialist werkt samen met de klant aan een opgeruimde en schone omgeving. Door een opgeruimde omgeving heeft u minder last van stress, omdat u geen tijd verdoet aan eindeloos zoeken naar uw spullen. En u kunt makkelijker schoonmaken als uw huis is opgeruimd.
 

Tijdens een eerste telefonisch gesprek bepaalt De Opruimspecialist in overleg met u of het nodig is vrijblijvend een afspraak op locatie te maken. Tijdens een afspraak bij u op locatie bekijkt De Opruimspecialist de situatie ter plekke.
Naar aanleiding van het eerste telefonische gesprek en/of de vrijblijvende afspraak kan De Opruimspecialist voor u een voorstel maken met betrekking tot de uit te voeren opdracht, de gemaakte afspraken en het tarief. Als u akkoord gaat met het voorstel kan de eerste afspraak gemaakt worden en ontvangt u de overeenkomst van opdracht ter ondertekening.

  Er zijn verschillende mogelijkheden voor begeleiding van De Opruimspecialist:
 • bij u op locatie;
 • via Skype of telefonisch;
 • via e-mail en/of sms/Whatsapp;
 • een combinatie van de bovenstaande mogelijkheden.

De uitvoering van de opdracht is maatwerk. Dit betekent dat De Opruimspecialist rekening houdt met uw wensen en ideeën. Structuur aanbrengen en overzicht krijgen gebeurt samen met u, omdat alleen u kunt beslissen wat er moet gebeuren. De Opruimspecialist heeft hierin een adviserende en ondersteunende rol.
Enkele maanden na het voltooien van de opdracht zal De Opruimspecialist contact met u opnemen om te verifiëren of de aangeleerde huishoudmanagementtechnieken inmiddels ingesleten zijn in uw dagelijkse patroon.
 
Resultaten huishoudmanagement

 
Plannen betekent keuzes maken, zodat ik doe wat ik zelf besloten heb.

Mevrouw K.